T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Gökçeler İsmail Kayhan İlkokulu

eTwinning Projelerimiz

.

Keyifli Okul Atölyem

Adana-Seyhan, Gökçeler İsmail Kayhan İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Neslihan KAYBOZ rehberliğinde, "Keyifli Okul Atölyem" adlı eTwinning projesi için hazırlıklara başladı. 2023 Eğitim Vizyonu amaçlarına paralel yürütülecek olan "Keyifli Okul Atölyem" projesinde drama, müzik, stem, yaratıcı yazma, çocuk oyunları, akıl-zeka oyunları, kodlama, mozaik, mutfak, sanat etkinlikleri gibi bir çok başlık altında faaliyetler yapılacak. 12 atölye ve 36 etkinliğin planlandığı projeyle, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı olumlu yönde kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme amaçlamaktadır.

 

Avrupa Kod Haftası Etkinliği

Adana-Seyhan Gökçeler İsmail Kayhan İlkokulu öğrencileri ve İngilizce Öğretmeni Neslihan KAYBOZ eTwinning "Keyifli Okul Atölyem" proje ekibiyle beraber koordineli olarak yürütecekleri kodlama çalışmalarıyla, 5-20 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Avrupa Kod Haftası" etkinliklerine dahil oldular. 21. yüzyıl eğitim becerilerinden biri olan kodlama etkinliklerine bilgisayarsız çeşitli kodlama çalışmalarına yer verilerek, bu anlamda farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

 

Stem Kulübünden Stem Okuluna

Adana-Seyhan Gökçeler İsmail Kayhan İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri ve İngilizce Öğretmeni Neslihan KAYBOZ, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında "Stem Kulübünden Stem Okuluna" eTwinning projesine başlamıştır. STEM(Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ile ilgili faaliyetler üzerinde çalışılarak proje sonunda stem okulu etiketi almak hedeflenmektedir. Proje öğrencilere 21.yy becerilerini kazandırmayı ve günlük hayat problemlerini disiplinler arası yaklaşım ile çözmeyi hedeflemektedir. Fen, Matematik, Teknoloji, Mühendislik disiplinlerini harmanlayan proje sayesinde öğrenciler hem keyif alacak hem de beceriler kazanacaktır. Küçük yaşlardan itibaren problem çözme becerisinin ve çözüme yönelik ürünler geliştirmenin amaçlandığı projede yer alan çocuklar oldukça keyifli zaman geçirecektir. Ayrıca web araçlarının kullanılması, kodlama faaliyetleri gibi birçok beceri de hedeflenmektedir. Her ay yapılacak olan stem ders planları ile müfredat kazanımları etkili bir şekilde ele alınacaktır.

 

Tiny Explorers Workshop-Küçük Kaşifler Atölyesi

Mithatpaşa İlkokulu öğretmenlerinden Hilal BAYDAR ve Seka İlkokulu öğretmenlerinden Hayriye BAŞKAN GÜLMEZ kuruculuğunda, eTwining projesi olan "Tiny Explorers Workshop" projesi 26.07.2019 tarihinde ulusal ve merkezi destek servisleri tarafından onaylanarak aralarında Azerbeycan ve Bulgaristan öğretmenlerinin de yer aldığı 22 ortakla faaliyete başlamıştır. Adana-Seyhan Gökçeler İsmail Kayhan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ile Sınıf Öğretmeni Ebru ŞAŞKIN ve İngilizce Öğretmeni Neslihan KAYBOZ da projeye dahil olmuşlardır. Her ay farklı atölye çalışmalarına yer verilecek olan projede; başta kodlama ve müzik çalışmaları, yaşam becerileri, drama etkinlikleri olmak üzere pek çok atölye çalışmaları olacaktır. Projeyle öğrencilerin eğlenerek öğrenip 21. yy becerilerine sahip bireyler olarak yetişmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2021 - Güncelleme: 11.11.2022 11:30 - Görüntülenme: 250
  Beğen | 0  kişi beğendi